FAQ

Wij staan open voor alle vragen! Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met ons per mail via info@tootybaby.com. 

Zijn de stoffen veilig voor baby’s?

Zeker weten. Wij gebruiken enkel stoffen met het OEKO-TEX en GOTS keurmerk. OEKO-TEX betekent dat als een kledingstuk het Oeko-tex keurmerk krijgt zijn, dan bevat het kledingstuk geen schadelijke stoffen. Dit beschermt de kwetsbare baby huid.

GOTS waarborgt de biologische status van textiel van de oogst van de grondstoffen tot en met de ecologisch en maatschappelijk verantwoorde productie en etikettering van producten.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Wij verzenden binnen drie werkdagen met een track&trace code. U wordt op de hoogte gehouden wanneer de bestelling is verzonden.

Verpakken jullie ook de bestelling?

Op dit moment zijn wij een druk startend bedrijf, eenmanszaak, en is dat nog geen optie. Wie. Weet in de toekomst.

Mijn bestelling is beschadigd bij verzending, wat kan ik doen?

Voor meer informatie kijk op onze retour&ruil pagina.

Mijn bestelling is nog niet aangekomen. Wat kan ik nu doen?

Voor meer informatie kijk op onze retour&ruil pagina.

Het product dat ik wil bestellen is uitverkocht. Wanneer komt er weer nieuwe voorraad?

Wij werken met seizoenen. Hierdoor kan het zijn dat een product niet meer leverbaar is als het eenmaal is uitverkocht. Deze informatie staat wij op de pagina van het betreffende product.

Ik wil een review achter laten. Hoe ik dit het beste doen?

Wij waarderen de eerlijkheid van onze klanten in het belang van de baby’s! Je kunt een mail sturen naar info@tootybaby.com of een recensie achterlaten op onze Instagram pagina: Tooty.babybrand